Välkommen till Buildsight

2021-03-01

Vad är Buildsight?

Buildsight är ett verktyg för att hålla koll på utrustning och verktyg i byggbranschen. Verktyg är det näst viktigaste byggbranschen har, näst efter det viktigaste: de anställda.

Fröet till Buildsight såddes när Alexander på sitt bolag med 30 aktiva snickare hade stora problem med maskiner som försvann, gick sönder och inte fanns på rätt plats när de behövdes för olika projekt. Alexander hittade ingen tjänst som uppfyllde hans 3 viktigaste behov:

 • Stöder verktyg som kommer från flera olika tillverkare.
 • Inte massa kringtjänster; enbart verktygsspårning och incheckning utcheckning av verktyg behövs.
 • Enkel prismodell och enkla och billiga spårtaggar.

Alex tröttnade till slut och tog kontakt med en vän som är utvecklare och bad honom sätta ihop ett enkelt system där verktyg checkas in och ut genom att scanna QR-koder som fästs på maskinerna och verktygen. Alla anställda finns registrerade och kan hämta ut och lämna tillbaka verktyg.

Nu finns Buildsight för dig som har samma behov av att spåra verktyg, med en rad nya funktioner.

 • På Buildsight kan du lägga upp all dokumentation, garanti-dokumentation och övrig information om dina verktyg för att alltid ha full koll på din verktygspark.
 • Enkelt att lägga in verktyg med all information så att varje anställd som har en användare i Buildsight enkelt kan hämta ut verktyget när det skall användas. Utcheckningen sker med NFC eller QR kod. Detta säkerställer att alla vet var verktyget håller hus samt vem som är ansvarig.

När verktyget har används klart på ett projekt, så returneras verktyget på samma sätt som utcheckningen genom att scanna koden med mobilens kamera och verktyget är därefter tillgängligt för andra medarbetare igen.

Varför verktygshantering och verktygspårning?

Varför är digital verktygshantering och verktygsspårning viktigt?

 • Rätt verktyg på rätt plats i rätt tid. Du behöver inte längre ringa och jaga dina kollegor för att hitta rätt verktyg. Slipp åka förbi verktygsförrådet och inse att verktyget inte är där det ska vara. Ett spårningssystem eliminerar alla dessa problem.

 • Spara pengar, tid och resurser. Färre verktyg som försvinner och går sönder när det alltid finns en person ansvarig för verktyget.

 • All dokumentation, garantiinformation och kvitton på ett ställe. Spara allting digitalt för spårbarhet och enkelhet. Om något blir stulet, så har ni direkt tillgång till kvitton för värdet på verktyget till försäkringsbolaget. Få påminnelse om underhåll och håll koll på maskinparkens livslängd.

Varför buildsight?

Med Buildsight minskar ni inte bara förluster och stölder av verktyg, det kommer också vara enklare för alla medarabetare att få tag på verktyg när de skall delas mellan olika projekt. Vidare har ni full koll vid service och garanti-ärenden på var kvitton / fakturor och garantidokumentation finns.

Vilka är vi?

Vi skapade Buildsight efter många år i byggbranschen utan att hitta ett enkelt digitalt verktyg för att underlätta verktygshantering. Vi är fem grundare med mångårig erfarenhet inom en rad områden.

 • Alexander är snickare och har drivit ett bygg- och VVS-bolag med 25+ anställda i flera år.
 • Patrick har i 10+ år jobbat inom en rad roller för en byggmaterialsleverantör.
 • Marcus har jobbat inom finans-sektorn i en rad år.
 • Andreas och Norah har jobbat som utvecklare i San Francisco i flera år.